layout layout layout layout layout layout layout layout layout layout layout layout layout
layout ontwerp je cv layout alt
layout layout layout layout layout layout layout layout
layout layout layout layout
layout layout
layout layout layout
layout layout layout
layout layout
layout layout
Voer stap 1 uit

Voer stap 2 uit

Voer stap 3 uit

Voer stap 4 uit

layout layout
layout layout
layout
layout layout
layout
layout layout

Tips Curriculum Vitae

Als je naar een nieuwe baan gaat solliciteren, wil je met je sollicitatiebrief en CV (Curriculum Vitae) goed voor de dag komen. Je toekomstig werkgever ziet als eerste je sollicitatiebrief en CV. Op Ontwerpjecv.nl kun je op eenvoudige wijze online je Curriculum Vitae invullen en een heel persoonlijk CV-layout ontwerpen.

Enkele tips om een goede Curriculum Vitae te maken:

»

Zorg voor een goede opbouw van je CV.

1. Persoonlijke gegevens:

Je persoonlijke gegevens bestaan o.a. uit je naam, adres, woonplaats, geboorteplaats, telefoonnummer, e-mailadres, burgerlijke staat en wel/niet in bezit van rijbewijs.

2. Opleiding(en):

Vermeld je opleiding(en) en cursussen met het daarbij behaalde diploma of certificaat. Vaardigheden zoals typecursus en dergelijke vermeld je niet in je Curriculum Vitae.

3. Werkervaring:

Begin met je meest recente baan en noem de begin- en einddata, plaats, functienaam en geef een korte omschrijving van je werkzaamheden, vaardigheden en resultaten.

4. Competenties/kwaliteiten:

Welke competenties/ kwaliteiten heb jij en heb je toegepast in je vorige banen. Op de website staan de meest voorkomende competenties/ kwaliteiten, deze hoef je alleen maar aan te vinken.

5. Vrijetijdsbesteding :

Vul hier je hobby's, interesses, vrijwilligerswerk, bestuursfunctie(s) en dergelijke in. Bijvoorbeeld: Postzegels verzamelen, secretaris van biljartvereniging "de Keu" en tuinieren.


» Zorg dat er geen gaten in je CV voorkomen. Begin met het invullen van je meest recente baan. Noem de begin- en de einddata van je baan, je kunt volstaan met het jaartal te noemen. Vermeld ook als je een periode niet gewerkt hebt.


» Probeer je CV af te stemmen op de functie waar je naar solliciteert. Pas je Curriculum Vitae aan op het bedrijf en de functie waar je naar solliciteert.


» Let op spel- typ- en grammaticafouten in je CV. Zorg dat er geen taal- en typ- of grammaticafouten instaan, laat je curriculum vitae altijd door een ander controleren. Schrijf afkortingen altijd voluit.


» Schrijf je CV met actieve werkwoorden. Gebruik actief taalgebruik, bv. ik gaf leiding aan....., ik organiseerde.....


» Houd het eenvoudig en stop het niet vol met onbelangrijke zaken.


» Werk niet met kopieën.


Extra tip:

Maak gebruik van social media zoals facebook, twitter, linkedIn, laat weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan.Tell-A-Friend | home | disclaimer | algemene voorwaarden | linkpartners
Copyright © 2009 - 2012 Ontwerp je CV - alle rechten voorbehouden